Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.

  Az LMP társelnöke azt szeretné, hogy digitális eszközök segítségével követnék az autósok mozgását, ami jelez, ha a sofőr torlódásba kerül, és minél nagyobb a dugó, annál több pénzt fizettetnének velük. Közben már három kerületben vezetnének be 30 km/h-s sebességkorlátozást.  

A fővárosban a különböző lezárások kreálják a dugókat, aminek a terheit rázúdítanák az autósokra – mondta Deák Dániel. A XXI. század Intézet vezető elemzője meglepő ötletnek nevezte az LMP javaslatát. Kijelentette: nem véletlen, hogy Karácsony Gergely óvatosan fogalmaz e témában.

 

Érezhető, hogy felmérte:

a dugódíj ötlete meglehetősen elutasított a fővárosban.

Mögöttünk vannak az időközi választások, s az eredmények alapján látni: a jobboldal még ott is nyerni tudott, ahol korábban a balliberális oldal győzött.

A választási eredményeket Deák Dániel jelzésértékűnek nevezte.

A szakértő szerint a fővárosi balliberális politikusok a dugódíj, vagy a 30 km/h-s sebességhatár bevezetésének szorgalmazása közben olyan városokra hivatkoznak, mint például az ausztriai Graz. Csakhogy: ezek nem Budapest-léptékű városok, hiszen sokkal kisebb méretűek és kevesebb lakossal rendelkeznek. Hozzátette: Karácsony Gergely nem először gondolkodik így, hiszen a bicikli-sávok bevezetése mögött is hasonló logika húzódik. A főpolgármester által példának tartott városok fele-, vagy negyed-akkorák, mint Budapest. Ami egy néhány százezres településen működik, nem biztos, hogy egy kétmilliós nagyvárosban is működik. Ezért életidegenek ezek a minták.Deák Dániel szerint a 2019-es önkormányzati választási kampányban Karácsony Gergely megígérte, hogy minden fontos budapesti döntés előtt kikéri majd a budapestiek véleményét. „Én budapestiként még nem találkoztam azzal, hogy az értelmetlen biciklisávok felfestéséről, a különböző lezárásokról – mint például amit a rakpart, vagy a Lánchíd esetében terveznek – vagy a 30 km/h-s sebességkorlátozás bevezetéséről bárki is megkérdezte volna a véleményemet. A budapestiekkel nem konzultálnak. Tarlós István hivatali időszakában létezett a Budapest-infó, ahol a kormányinfó mintájára a főpolgármester kiállt, és minden újságírói kérdésre válaszolt. Amióta Karácsony Gergely a főpolgármester, ilyenről nincsen szó” – mondta.

Hozzátette: teljes homály fedi a fővárosi lépéseket.

Mint fogalmazott: „láttuk őket kormányon, emlékszünk, hogy milyen javaslataik voltak: elképesztő mennyiségű adóemelést vezettek be. De manapság is a különféle adóemelési javaslataikat szorgalmazzák. Emlékezzünk a koronavírus időszakára. Akkor a kormánynak rendeletben kellett megtiltani, hogy a budapesti városvezetés adót emeljen. Ahelyett ugyanis, hogy a főváros egy válságidőszakban segítette volna a helyi vállalkozásokat,

Karácsony Gergelyék az adók emelésen gondolkodtak. Amikor pedig a kormány a kis- és középvállalkozásoknak elengedte az iparűzési adó felét, akkor azt felháborodva, elfogadhatatlan döntésként utasították el. A balliberális térfél ebben tud gondolkodni”

– mondta Deák Dániel, a XXI. század Intézet vezető elemzője.

 

(hirado.hu)

A Budapest rovat további hírei

A home office lehetősége a legmeghatározóbb szempont munkahelyváltás esetén az informatikai szektorban.
A drágább, nagyobb kényelmet vagy energetikai korszerűsítést szolgáló berendezések re külön gondolnunk érdemes, fontosabb belefoglalni őket a lakásbiztosításba.
Újabb eljárással egészült ki a nőgyógyászati daganatos betegek minimálisan invazív beavatkozással járó terápiás palettája a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika daganatsebészeti centrumában.
Világszinten rohamosan nő a perifériás érbetegségben, vagyis érszűkületben szenvedők száma.
Zeneszalon sorozatban ezúttal Volkmann Róbert zeneszerző életével és munkásságával ismerkedhetnek meg.
Az est középpontjában az író prózai munkássága áll.
Legendásan nagy, összetartó család a Nádasberczy, ahol hagyomány, hogy minden 10 éves családtag kap egy másolatot a családi fényképalbumból, hogy megismerje a család történetét.
Ezt mind fenntartjuk! címmel indul a 2022-es Múzeumok Őszi Fesztiválja, melynek idei célja bemutatni, hogy a múzeumok milyen sokféle szerepet vállalhatnak a társadalmi, gazdasági és természeti...
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A részvétel kötelező.
Raffaello halálának 500. évfordulója alkalmából az eddigi legteljesebb kiállítást rendezték meg.

A címlapról

A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket az...
A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...
A nyertes pályázók sem dőlhetnek még hátra.
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A...
Lezárult a második fővárosi közösségi költségvetés szavazása, közel...
A Magyar Honvédség tűzszerészei hétfő délelőtt kiemelték a száz...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech