Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A „családbarátság” mára országossá vált, a jó házasság és a család a boldogság egyik alapforrása lett – jelentette ki Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke a Kopp Mária Emlékkonferencián.

Lezárult Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára által elrendelt, a Nébih irányításával végrehajtott egy hónapos téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés sorozat. Kirívó jogsértés nem történt, a tapasztaltak szerint a koronavírus járvány elleni védekezést elősegítő higiéniai szabályokat a legtöbb élelmiszer-vállalkozás betartja.

​​Tájékoztató a településkép védelméről szóló 30/2017. (IX.29.) önkormányzati rendelet módosításának tervezetéről.

A Városháza Park tervpályázatának kihirdetésekor vállalták, hogy a tervpályázat bírálóbizottságának egy szakértői tagját a Városháza Civil Munkacsoportjából választjuk ki, pályázat útján.

Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája tudatosító tevékenysége keretében 2018. óta működő Digitális Médiaműveltség Szülőknek Program kiterjesztése érdekében elkészült egy minden érdeklődő szülő, illetve gyermekekkel foglalkozó szakember számára elérhető, interaktív, önálló tanulást lehetővé tevő e-learning tananyag.

 

A „Gyerekkel a digitális világban” tananyag a digitális gyermekvédelem alapvető szempontjait, a digitális nevelés alapjait mutatja be az érdeklődőknek; támogatást, segítséget, azonnal használható információkat, eszközöket kínál, szórakoztató, interaktív módon. A tananyagban videók és azok szöveges átiratai, reflektáló/gyakorlati feladatok és a további tájékozódást segítő linkek találhatók. A könnyebb időbeosztás, az önálló tanulás támogatása érdekében a tananyag kisebb egységekre tagolódik, így saját tempóban, akár 1-2 órás időszakonként, az egyéni érdeklődés sorrendjében is elvégezhető.

 

A tananyag öt rövid modulból áll:

  1. Gyerekek a digitális világban
  2. A gyermek magánszférája és személyes adatai az interneten
  3. Tudatos médiaétrend, képernyőidő és függőség
  4. Egyensúlyban a digitális világban – önmagunkkal és másokkal
  5. A digitális médianevelés alapjai

 

linkre kattintva nyílik meg a Nexius Learning felülete, ahol egy gyors regisztráció után hozzáférhetővé válnak a tananyagok. A tananyaghoz a https://digitalisgyermekvedelem.hu/gyerekkelonline oldalon keresztül is el lehet jutni. A kurzust befejező résztvevők névre szóló, letölthető oklevelet kapnak.

Orbán Viktor miniszterelnök a kormányülést követően közölte: az élelmiszerárak emelkedése miatt a kormány úgy döntött, hogy hat termék - a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej - esetében beavatkozik az árak alakulásába.

Ennek 81 százalékát online töltötték ki és csak 132 ezer volt a papíralapú dokumentum – adta hírül a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

 

A mai kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy a védettségi igazolvány február 15-től oltási igazolvánnyá alakul, és csak az minősül oltottnak, aki három oltást kapott, vagy a második oltását hat hónapon belül kapta meg.

Január 12-től már utalják és kézbesítik az első idei, öt százalékkal emelt nyugdíjat – közölte a családokért felelős parlamenti államtitkár a Facebook-oldalán.

A Nikotinamid Adenin Dinukleotid, azaz a NAD+ a sejtek anyagcseréjében fontos szerepet játszó koenzim molekula, ami annyira fontos eleme a szervezetünknek, hogy lényegében lehetetlen lenne nélküle élni. Szerepe van többek közt az energiaszállításban, az alvás-ébrenlét ciklus szabályozásában és a károsodott DNS helyreállításában, de az alacsonyabb NAD+ szint összefüggésben van az emberek öregedésével is.

“Mivel az életfolyamatok szempontjából fontos enzimek működéséhez elsősorban a NAD+ biztosítja az energiát, ezért a megfelelő mennyiségű NAD+ jelenléte rendkívül fontos a sejtek számára” – hívja fel a figyelmet Dr. Széchenyi Kornél. Számos biokémiai folyamatban vesz részt, de idővel csökken a jelenléte a szervezetben.

„Életünk folyamán szervezetünket számos káros behatás éri, amelyek során a DNS károsodhat. Idős korra ezek a sérülések felhalmozódnak, aminek súlyos következményei lehetnek a sejtfunkcióra. A DNS károsodása beindítja a helyreállító mechanizmusokat, melyhez az enzimek és fehérjék szintén NAD+-ot használ fel. Ennek következtében a NAD+ szint kimerülhet, ami számos betegség kialakulásához vezethet idősebb korban. A NAD+ szint csökkenéséhez az immunrendszer fokozott működése is hozzájárulhat, például krónikus gyulladásos állapotokban vagy betegségek esetén, de az elhízásban kialakuló, nem megfelelő tápanyagfelvétel is rossz hatással van rá.

Mi történik, ha túl kevés van belőle a szervezetben?

A Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője figyelmezett, hogy az alacsony NAD+ szint akár anyagcsere-zavarokhoz is vezethet, ami súlyosbíthatja az elhízást, és annak következményeit, mint például az inzulinrezisztencia, a magas vérnyomás, a szívelégtelenség és az agyi funkciózavarok. Idős korban összefüggést mutat az érelmeszesedés, ízületi gyulladások, magas vérnyomás, szellemi funkciók hanyatlása, cukorbetegség és rák kialakulásával és súlyosbodásával.

Az öregedés során a neurodegeneratív betegség, mint az Alzheimer-kór, Parkinson-kór és az amyotrófiás laterálszklerózis előfordulása megnő: ezekben az esetekben is kimutatható, hogy az agyban a sejtek NAD+ szintje lecsökken.


A NAD+ pótlás nagyon sokat segíthet


A szervezet NAD+ szintjének helyreállítása lehetőséget jelent az öregedés okozta hanyatlás és az életkorral összefüggő betegségek elleni védelemben, de egyes tanulmányok arra is rámutattak, hogy NAD+ szintézisét serkentő táplálékkiegészítők fogyasztása javítja az elhízás okozta inzulinrezisztenciát.

“A rendszeres testmozgás bevezetése, a kalóriabevitel csökkentése, az egészséges táplálkozási szokások kialakítása, a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás mind fontosak a fizikai és szellemi fittség megőrzése szempontjából, de mindenkinek javasolt a NAD+ szint fokozása kapszula formájában is” – mondja Dr. Széchenyi Kornél.

Forrás: New Beauty, purecom

​Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes részvételével 2021. december 10-én tartott tájékoztatót a fővárosi civil munkacsoportok tagjainak Budapest 2022-es költségvetéséről. 

A koronavírus-járvány okozta bizonytalan helyzet miatt újabb egy évvel halasztják el a gimnáziumi, szakgimnáziumi, technikumi diákok egyes évfolyamainak lehetőséget biztosító Külföldi nyelvtanulási program kezdetét. 

 Az elhúzódó inflációs nyomás hosszú alapkamat-emeléseket indokol, folytatódik a kamatemelések havi sorozata 2022-ben is - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke kedden, a kamatdöntést követő online háttérbeszélgetésen.

A Budapest rovat további hírei

A koronavírus-betegség súlyosságát elsősorban a szervezet általános állapota és az immunrendszer fertőzések elleni védekezőképessége határozza meg, ezért korántsem mindegy, hogy milyen állapotban...
Április 3-ára írta ki az országgyűlési képviselők választását Áder János köztársasági elnök, a választás kitűzésével azonban hivatalosan még nem kezdődött meg a kampány, mert az a választást...
2021. január 1-jén lépett érvénybe a kormány új támogatási akciója, amellyel a gyermeket nevelő családok otthonteremtését segítik. Az otthonfelújítási támogatás néven híressé vált kezdeményezést...
Weboldal készítés Budapest - Ezt a három szót beírva a google keresőjébe sokkal több találat van, mint Magyarország bármely városával együtt beírva a weboldal készítést. (x)
A 2022-es választás tétje, hogy a globalisták hazai képviselői kezébe kerül az államhatalom vagy megmarad azoknál, akik az itt élő polgárok javára és érdekében használják azt – többek között erről...
A lakosság, a kereskedelem és a karitatív szervezetek számára egyaránt hasznos lehet az a hiánypótló ajánlás, amit a lejárt minőségmegőrzési idejű termékek fogyaszthatósági határidejéről állított...
Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó: megvalósult a bírák és az ügyészek béremelése! - írta az igazságügyi miniszter keddi Facebook-bejegyzésében.
Elkészült a 2022. évi fővárosi kéményellenőrzési ütemterv.
Ünnepeink sok mindenről szólhatnak, de azért valljuk be, az evés mindig központi szerepet játszik bennük. Ebből kifolyólag minden ünnepnek meg is vannak a sajátos ételei, és bár a karácsonyi fogások...
A kormány megbecsüli és elismeri a kulturális dolgozókat, s ezt nagymértékű béremeléssel is kifejezi - hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere.

A címlapról

Már a harmadik oltás nagyon erősen növeli a védettséget, utána pedig...
A „családbarátság” mára országossá vált, a jó házasság és a család a...
Lezárult Erdős Norbert, az Agrárminisztérium...
​Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes Kerpel-Fronius Gábor...
​​Tájékoztató a településkép védelméről szóló 30/2017. (IX.29.)...
Január 12-től már utalják és kézbesítik az első idei, öt százalékkal...

Könyvajánló

A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.
Megkönnyíti az együttműködést, ha ismerjük egymás viselkedési stílusát.
A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Ahogy sejteni lehetett, a kiskereskedelmi láncok szorongatásának mi vásárlók is vesztesei leszünk.
Néhány hete furcsa videóval sokkolta az embereket a német katasztrófavédelem, melynek főszereplője mécsessel fűtött. Működhet-e a dolog? A választ az alábbi videóból tudhatjuk meg.
Némelyek szerint nem létezik a gyermekeket célzó szexuális lobbi. Erre ismét rácáfolt a valóság - Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech