Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Bemutatók sorozatával, izgalmas krimikkel, szerelmi háromszögekkel és intrikákkal indul az őszi évad az Udvari Kamaraszínházban. A megidézett pillanatok egyszerre szórakoztató és nevelő célzattal születnek újjá a színpadon, egy remek alkotói gárda összjátékában.


TIZENNYOLC

Az Andrási Attila által írt és rendezett darab, a TIZENNYOLC a Magyar Királyság utolsó három napjának eseményeit dolgozza fel.

Az I. Világ-állóháborúban gyorsan kialakul a véres rend. Tarthatatlanul tartós állapot. És akkor a németek kinyitják Pandóra szelencéjét: rászabadítják Lenint Oroszországra. Ez a színdarab nagy segítséget nyújt a nézőknek az összezavarodásban. Mert ez volt a kor szelleme.

Előadások:

 • 2022. január 29. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. március 25. 19:00, Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. április 20. 19:00, Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. május 20. 19:00, Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)

Előzetes: 


TIZENKILENC

A TIZENKILENC című előadást, amelyet Andrássy Attila Jászai Mari-díjas író-rendező írt és rendezett, megújult szereposztásban láthatják az érdeklődők. Báró Lehár Antal szerepét Varga Tamás délvidéki színművész alakítja, II. Miklós szerepében pedig a karakteres hangú Juhász Károly debütál.

Színdarab szabadságról, szerelemről és szabad szerelemről. A múlt és jövő kibékíthetetlenségéről. Vonatról, repülőről és gyalogos katonákról. Első osztályról, másodosztályról és harmadosztályról. Igenekről és nemekről, mostról és majdról, múltról, jövőről és a kilátástalan jelenről.

Előadások:

 • 2022. február 4. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. május 4. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)

Előzetesért kattintson ide!


A VÖRÖS PIMPERNEL

Báró Orczy Emma regénye alapján a színdarabot Szigeti Réka írta, a darabot Krizsik Alfonz rendező viszi színre, zenéjét a Liszt Ferenc-díjas Zsoldos Béla szerezte.

Az emberi szabadság fajsúlyos kérdései még nem leltek megnyugtató válaszra….

Az alkotók megtalálták a rést a pajzson, és akikkel úgy kalandozhatunk a francia forradalom idejére, hogy közben a kulisszákat is bejárjuk.

Előadások:

 • 2022. február 16. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. április 6. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. május 26. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)

ZERGETÁNC

Pozsgai Zsolt érdemes művész ZERGETÁNC című darabját tekinthetik meg az érdeklődők a Pozsonyi úti Altemplomban, Kálló Béla Jászai Mari-díjas színművész rendezésében. A történet Báthory Zsigmond erdélyi fejedelem személyes tragédiái köré szövődik.

A távoli országból jött nemes hölgy hagyományosan szófogadó módon vállalja egy számára ismeretlen magyar úrral való politikai házasságát. Azonban hogyan viselkedjen, ha a sors úgy hozza, egy idegen ország és népe érdekében részt kell vennie a politikai életben, betöltve a tekintély pozícióját?

Előadások:

 • 2022. március 18. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. május 31. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)

Előzetes:


VIOLIN & WOMAN show

Nédó Olga Príma- és Kölcsey-díjas hegedűművésznő 9 évesen fogott először hegedűt a kezébe, csodagyerekként tartották számon.

2022-ben újra az MKUK színpadán láthatják őt, aki olyan nevekkel lépett fel karrierje során, mint Richard Claydermann és José Cura és külön erre az alkalomra állította össze a magyar népdalokból álló repertoárját crossover stílusban Zsoldos Béla áthangszerelésével.

Koncertek:

 • 2022. január 14. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. április 1. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. június 17. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)

MÁTYÁS ÉS JANUS

Magyarország, 1472. Mátyás király…Árulás…..Janus Pannonius…..Vitéz János…... A király döbbenten áll. MIÉRT? Az árulás, a felkelés oka kiderül….de ez minden eddiginél nagyobb meglepetés Mátyásnak….és a nézőnek.

Előadás:

 • 2022. április 25. 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)

Előzetesért kattintson ide!


A KIRÁLY ÉS A SZŰZ

1237-ben a tatár seregek vezére küldött egy levelet IV. Bélának: „… Tudom, hogy gazdag és hatalmas király vagy, sok katonád van, és egyedül kormányzol egy nagy országot. Ezért nehéz önként alám vetned magadat: mégis jobb és üdvösebb lenne neked, ha önként behódolnál nekem.”

 A IV. Béla és legkedvesebb leánya, Anna hercegnő kapcsolatára épülő darab kiválóan mutatja be a kort, egy király bizonytalanságait, döntéseinek hátterét, hogy „végre erős legyen, és rendet tegyen ebben az országban”

Előadás:

 • 2022. február 11. 19:00, 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. május 6. 19:00, 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)

FEHÉR SZARVAS

Széthulló félben az ország. Az ideiglenes demarkációs vonalak lemerevedni látszanak. Erdélyből nézve Budapest úgy tűnik, végleg köddé válik. Az ezeréves rend felbomlik, a társadalmi szerepek felcserélődnek. Pisztolyok emelkednek lövésre, a zavarosban halászók kivetik hálóikat. Szemesnek áll a világ… és a szemtelennek. 

Előadás:

 • 2022. február 22. 19:00, 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. április 28. 19:00, 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)

Előzetesért kattintson ide!


ANJOUK

„… és látta, hogy menye, Johanna úrnő kevély meg nagyravágyó, és a megszokott emberi mértéken túl van, vágyakozik az e világi dicsőségre, férje András király iránt nem mutat királyi tiszteletet, és látható, hogy minden akarata – még a lehetőségén túl is – az, hogy őt megfossza
a koronától és az országtól …”

Előadás:

 • 2022. március 5. 19:00, 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől) - PREMIER
 • 2022. március 10. 19:00, 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)
 • 2022. április 8. 19:00, 19:00 Pozsonyi úti református templom, Altemplom 13. kerület, Pozsonyi út 58. (bejárat a Gogol utca felől)

Szeretettel várjuk Önt is budapesti előadásainkra a Pozsonyi úti Altemplomba!

A Budapest rovat további hírei

A koronavírus-betegség súlyosságát elsősorban a szervezet általános állapota és az immunrendszer fertőzések elleni védekezőképessége határozza meg, ezért korántsem mindegy, hogy milyen állapotban...
Április 3-ára írta ki az országgyűlési képviselők választását Áder János köztársasági elnök, a választás kitűzésével azonban hivatalosan még nem kezdődött meg a kampány, mert az a választást...
2021. január 1-jén lépett érvénybe a kormány új támogatási akciója, amellyel a gyermeket nevelő családok otthonteremtését segítik. Az otthonfelújítási támogatás néven híressé vált kezdeményezést...
Weboldal készítés Budapest - Ezt a három szót beírva a google keresőjébe sokkal több találat van, mint Magyarország bármely városával együtt beírva a weboldal készítést. (x)
A 2022-es választás tétje, hogy a globalisták hazai képviselői kezébe kerül az államhatalom vagy megmarad azoknál, akik az itt élő polgárok javára és érdekében használják azt – többek között erről...
A lakosság, a kereskedelem és a karitatív szervezetek számára egyaránt hasznos lehet az a hiánypótló ajánlás, amit a lejárt minőségmegőrzési idejű termékek fogyaszthatósági határidejéről állított...
Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó: megvalósult a bírák és az ügyészek béremelése! - írta az igazságügyi miniszter keddi Facebook-bejegyzésében.
Elkészült a 2022. évi fővárosi kéményellenőrzési ütemterv.
Ünnepeink sok mindenről szólhatnak, de azért valljuk be, az evés mindig központi szerepet játszik bennük. Ebből kifolyólag minden ünnepnek meg is vannak a sajátos ételei, és bár a karácsonyi fogások...
A kormány megbecsüli és elismeri a kulturális dolgozókat, s ezt nagymértékű béremeléssel is kifejezi - hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere.

A címlapról

A „családbarátság” mára országossá vált, a jó házasság és a család a...
Lezárult Erdős Norbert, az Agrárminisztérium...
​Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes Kerpel-Fronius Gábor...
​​Tájékoztató a településkép védelméről szóló 30/2017. (IX.29.)...
Január 12-től már utalják és kézbesítik az első idei, öt százalékkal...
A koronavírus-járvány okozta bizonytalan helyzet miatt újabb egy...

Könyvajánló

A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.
Megkönnyíti az együttműködést, ha ismerjük egymás viselkedési stílusát.
A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Ahogy sejteni lehetett, a kiskereskedelmi láncok szorongatásának mi vásárlók is vesztesei leszünk.
Néhány hete furcsa videóval sokkolta az embereket a német katasztrófavédelem, melynek főszereplője mécsessel fűtött. Működhet-e a dolog? A választ az alábbi videóból tudhatjuk meg.
Némelyek szerint nem létezik a gyermekeket célzó szexuális lobbi. Erre ismét rácáfolt a valóság - Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech